presentaskar av toarullar, pyssel
DIY, Jul

Hemmagjorda små presentaskar av toarullar

Behöver du en ask för en liten present? Kanske något att lägga den där minsta julklappen i? Då är det hur enkelt som helst att göra en själv. Allt du behöver är en tom toarulle eller hushållsrulle, lite vikteknik och något fint att dekorera med. Resultatet blir en unik paketering som du kan ge bort till någon du tycker om. Och den tar bara några minuter att göra.

Presentaskarna är perfekta som små julklappar. Vi vet inte hur det är för dig, men för oss är julen en tid då billiga och snabba pyssel sitter extra fint i fingrarna. När plånboken är lite plattare än vanligt får man helt enkelt använda det man redan har. Toarullarna finns hemma, ofta fler än en, och du kan dekorera dem precis som du vill. Det finns inte längre någon anledning till att köpa dyra presentaskar till dina små julklappar.

Exempel på saker att fylla dina presentaskar med är smycken, godis, pengar eller små kärleksbrev.

Material till presentaskar av toarullar

material till pyssel, toarullar

Du behöver:

  • Toarullar
  • Målarfärg
  • Pensel
  • Dekorationer (ex. band, snören, klistermärken, paljetter, glitter)

1. Måla toarullarna

målade toarullar

Börja med att måla toarullarna i de färger du vill ha på paketen.

2. Vik in ändarna

Vik in toarullens ändar som bilderna visar. I varje ände möter de två sidorna varandra. Om du vill att öppningen ska stängas ordentligt kan du använda lite lim på flikarna.

3. Dekorera dina presentaskar

I detta sista steg av pysslet är det dags att dekorera toarullarna. Håll det enkelt eller gå all in! Ofta finns det massor av saker i hemmet som du kan använda som dekoration, exempelvis knappar, snören och klistermärken. Ta en titt i skåp och lådor och se vad du hittar. Vi tycker det blir extra fint att knyta band i flera lager som vi har gjort på det röda paketet. Det ger presenten det där lilla extra!

dekorativa presentaskar av toarullar