Jul

Hemmagjorda julstjärnor som är lätta att göra

Om du vill bidra till en grönare jul kan du omvandla gamla toarullar till fantastiska julpynt istället för att köpa färdiga i affären. Det sparar dig dessutom pengar!

Dessa fina hemmagjorda julstjärnor ger julgranen en känsla av lyx och kommer få dina gäster att säga “wow”! Det är svårt att tro att de är gjorda av något så simpelt som tomma toarullar. Och de är hur enkla som helst att göra.

Häng de färdiga julstjärnorna i julgranen för en härlig julkänsla. Eller varför inte i fönstret? Du kan säkert komma på fler ställen där de kan skapa julmagi i ditt hem.

Se efter om du har några tomma toarullar liggandes och sätt igång!

Material till hemmagjord julstjärna

Till en julstjärna behöver du:

  • Toarulle
  • Målarfärg
  • Glitter
  • Tråd/band
  • Strassten/paljett
  • Sax
  • Lim/limpistol

1. Klipp ut julstjärnans delar

Klipp toarullen i ”skivor” som är 1-2 centimeter tjocka. Pressa till varje skiva. Du kommer då få cirka 6 delar som ser ut som blomblad. Det räcker med 5 delar för att skapa formen av en stjärna, men du kan självklart satsa stort och öka antalet.

2. Måla delarna och gör de glittriga

Måla skivorna i den färg du vill att din julstjärna ska ha och ha på glitter. Det går självklart bra att skippa glittret för en mer nedtonad stjärna, eller att inte måla den alls. Toarullens bruna färg ger en härlig lantlig känsla precis som den är. Vi har målat toarullen silvrig och därefter haft på ett tunt lager glitter.

3. Limma ihop julstjärnan och dekorera mitten

Sätt ihop din hemmagjorda julstjärna genom att dutta lite lim på sidorna av varje skivas ände. Pressa de sedan mot varandra tills limmet torkat. Med en limpistol går det snabbt för limmet att torka. Annars är ett tips att använda klädnypor för att pressa ihop delarna medan de torkar.

Dekorera julstjärnans mitt med en strassten eller paljett.

4. Sätt fast en tråd/ett band

Sist limmar eller knyter du fast ett band mellan två av stjärnans blad och vips så är den klar. Häng upp den i granen eller i fönstret. Så fantastiskt enkelt!