DIY

Enkel och smart mobilhållare av tom toarulle

Idag har i stort sett alla en smartphone. För många är det inte bara en mobil, utan även en sann kompanjon i vardagen. Den används till allt från att läsa tidningen på morgonen till att se på film och visa recept i köket.

Ofta lägger vi mobilen ner när vi inte har den i handen, så ett fantastiskt DIY-projekt är att göra en egen mobilhållare. Det finns massor av olika sätt att gå till väga på, men vår favorit är ändå denna sanna MacGyver-lösning där en tom toarulle förvandlas till en hållare för mobilen.

Det finns såklart mobilhållare att köpa, men ofta kan saker du redan har i hemmet sättas ihop för att skapa något nytt. Att återbruka handlar helt och hållet om kreativitet.

I detta pyssel skapar vi en mobilhållare av en toarulle, presentpapper och häftstift. Det görs i fyra enkla steg – skrolla vidare för instruktioner!

1. Klipp ut ett hål

Rita upp ett streck på toarullen som är lika långt som mobilen är bred. Klipp sedan upp ett rektangulärt hål längs med strecket. Här kommer mobilen ställas ner.

2. Slå in toarullen

Rulla in toarullen i presentpappret och tejpa fast änden – precis som när du slår in ett runt paket!

3. Öppna upp och vik in

Känn försiktigt med fingret var hålrummet du klippte upp finns. Öppna upp det genom att skära en skåra längs med öppningen. Vik sedan in kanterna och tejpa eventuellt fast de på insidan av toarullen, så att de inte släpper.

4. Sätt fast häftstift

Det sista steget är enkelt – sätt fast fyra häftstift som ”ben” på toarullens undersida. Nu är din hemmagjorda mobilhållare klar och redo att användas!

Vad tycker du om idén att använda en tom toarulle som mobilhållare? Berätta i kommentarerna!