julgranar av toarullar, julpyssel för barn
Jul, Pyssel för barn

Roligt och enkelt julgranspyssel av toarulle

Vi älskar julen och en av höjdpunkterna är såklart att samlas och öppna paket runt julgranen. Något annat vi älskar är att förvandla tomma toarullar till roliga julpyssel. Vad kan då passa bättre än att göra en gullig liten julgran av en tom toarulle? 

Det här roliga julpysslet passar för både barn och vuxna och görs i 4 enkla steg. Det är dessutom ett billigt och miljövänligt pyssel, eftersom vi återbrukar gamla toarullar som vi redan har hemma. Resultatet blir ett perfekt komplement till årets julpynt!

Förutom att julgranarna är lätta att göra kan du använda dem till en massa olika saker. Du kan till exempel göra flera granar och hänga dem i julgranen genom att fästa en liten tråd högst upp. Eller ställa de på fönsterbrädet tillsammans med de andra figurerna i vår julserie, där du bland annat hittar en snögubbe, en ren, tomtenissar och ingen mindre än tomten själv. Vår favorit måste ändå vara att använda de som servetthållare vid julbordet, så fint och så enkelt!

Är du riktigt pysselsugen kan du göra 24 stycken granar och stoppa en liten lapp i varje – en perfekt DIY-adventskalender!

Skrolla vidare för att se stegen i detta fantastiska julgranspyssel av en tom toarulle.

Material

Du behöver:

  • Toarulle
  • Gult papper
  • Grön färg
  • Paljetter
  • Glitter
  • Pensel
  • Sax
  • Lim

1. Klipp ut julgranens form

Klipp ut små trianglar i toarullens sidor så att den får formen av en gran. Det går lättare att klippa om du plattar till den lite lätt först. Du kan även skissa upp formen innan du klipper för att vara säkert på att det blir rätt.

2. Gör en julgransstjärna

Klipp ut en stjärna i det gula pappret. Den kommer pryda toarullens topp.

3. Måla toarullen

Hitta en härlig grön färg som du tycker om och måla toarullen. För lite liv i granen kan du mixa olika gröna färger.

4. Pynta din julgran

I det fjärde och sista steget är det dags för den roligaste delen av pysslet – att limma på julgranstjärnan och pynta granen. Strö fast lite glitter på stjärnan för en glimrande effekt. Du kan använda precis vad du vill till pynt. Har du inga paljetter går det minst lika bra med knappar, små bollar, klistermärken .eller helt enkelt egenritade julgranskulor.

toarulle, pyssel, servetthållare

Vår favorit är som sagt att använda dessa underbara små julgranar som servetthållare på julbordet. Så fint!