isbjörn av toarulle, vinter
Jul, Pyssel för barn

Isbjörn av toarulle i vinterpyssel för barn

Visste du att isbjörnarnas hud är svart? Och att 27 februari är den internationella isbjörnsdagen? Det finns mycket att lära om detta fantastiska vinterdjur. Ett perfekt sätt att lära dina barn om isbjörnen är göra en egen isbjörn tillsammans. I det här enkla pysslet skapar vi en söt liten isbjörn av inget mindre än en toarulle. Det görs i 3 enkla steg och är hur kul som helst.

Det här pysslet är också perfekt för att lära dina barn om återvinning och återbruk. Den gamla toarullen får ju faktiskt ett nytt liv. De toarullar ni inte pysslar med kan istället lämnas vid återvinningen. Vi rekommenderar såklart att ni pysslar med varenda en, för toarullepyssel finns det gott om kan vi lova. Kolla till exempel in alla våra barnpyssel med toarullar.

Oavsett om ni pysslar upp era toarullar eller lämnar några till återvinningen kommer dina barn ha så roligt med detta gröna pyssel. Skrolla vidare för att läsa instruktionerna!

Material till isbjörn av toarulle

material till pyssel, toarulle, penna, färg

Du behöver:

  • Toarulle
  • Vit färg
  • Vitt papper
  • Rosa + svart penna
  • Ögon
  • Sax
  • Lim

1. Måla toarullen vit

pysselsteg, vitmålad toarulle

Börja med att måla hela toarullen vit, som isbjörnens päls. Ett tips är att även måla insidan, så att kartongfärgen inte syns när den står upp. Då blir den extra fin!

2. Gör öron och tassar

öron och tassar, pyssel
Klipp ut ett par lite större tassar och ett par lite mindre öron i det vita pappret. Måla till små gulliga hudpartier med den rosa pennan.

3. Sätt fast de på kroppen

toarulle blir till isbjörn

Limma på öronen högst upp vid toarullens kant, så att den rosa sidan pekar mot dig. Tassarna limmas på i toarullens sidor. Det går också bra att försiktigt skära en liten skåra i toarullen som tassarna fästs i. Se till att ha ögonen och den svarta pennan redo inför det sista steget.

4. Limma på ögon och måla en nos

färdig isbjörn av toarulle

Det enda som kvarstår är att limma på ögonen och rita en liten nos, så är din isbjörn klar! Självklart kan du måla på fler saker som en mun och kanske ett par ögonfransar. Ögonen kan du också välja att rita om du inte har färdiga ögon hemma. Resultatet kommer bli superfint hur du än gör!