Pyssel för barn

Fjäril av toarulle – ett enkelt pyssel för små barn

Barn brukar älska fjärilar. De är färgglada och vackra små varelser som sätter fart på barnens fantasi. Att tillverka egna fjärilar är därför ett populärt pyssel bland barn.

Den här gången använder vi inget mindre än en toarulle som bas, så se till att börja spara på dem för att kunna göra massor av fjärilar. Pysslet är enkelt att göra och utförs genom att följa 4 steg. En gnutta fantasi är allt som behövs för att förvandla gamla toarullar till färgsprakande fjärilar!

Material till fjärilspyssel

Du behöver:

  • Toarulle
  • Färg
  • Pensel
  • Piprensare
  • Sax
  • Limpistol

1. Klipp isär toarullen

Börja med att klippa toarullen på bredden i fyra lika stora delar. Det gör inget om de är ojämna, det sätter bara en unik prägel på barnets fjäril.

2. Måla toarullen

Nu är det dags att måla bitarna. Låt barnen välja vilka färger de vill använda och se till så att de målar både insidan och utsidan. Båda sidor kommer synas när pysslet är färdigt. Här finns stort utrymme för kreativitet! Använd gärna andra dekorationer än bara färg, exempelvis glitter och paljetter.

3. Forma en fjäril

När färgen har torkat är det dags att sätta ihop fjärilen! Vik piprensaren på mitten och tvista den nästan hela vägen till ändarna. Detta skapar fjärilens kropp. Varje ände böjs längst ut och blir till fjärilens känselspröt. Tryck till varje bit toarulle så att de får en oval form.

Placera bitarna och piprensaren tillsammans så att de bildar formen av en fjäril. Två bitar placeras på vardera sida om kroppen för att skapa fjärilens vingar.

4. Limma ihop din fjäril

Använd limpistol för att limma fast bitarna på piprensaren. Vips så är fjärilen klar! Genom att fästa den i en tunn tråd kan du hänga upp den i taket eller i ett fönster. Den lilla färgglada varelsen livar garanterat upp ditt barns rum!