godiskorg av toarulle, påskpyssel för barn, toarulle
Högtider, Påsk, Pyssel för barn

Enkelt påskpyssel: Godiskorg av toarulle

Påskpyssel är bland de roligaste pyssel du kan göra med dina barn. De är alltid så fulla av färg och glädje. En klassiker är att göra hemmagjorda påskkorgar för godis. De är perfekta att duka fram på påskbordet och fylla med små karameller.

Detta roliga påskpyssel är både enkelt och billigt att göra – och självklart också kul! Det enda du och dina barn behöver är tomma toarullar, lim och lite färgat papper. Följ instruktionerna nedan och se hur enkelt det är!

Material

material till påskkorg, påskpyssel
  • Toarulle
  • Färgat papper
  • Lim
  • Sax

1. Klä in toarullen

Ta det färgade papper du vill ska vara grund på korgen och rulla in toarullen i det. Fäst med tejp och vik in ändarna. Vi använder ett guldigt prasselpapper med det går också bra med presentpapper eller ett tunnare vanligt papper. Tänk bara på att inte välja ett för hårt papper till detta moment, då det kan vara svårt att vika in kanterna då.

2. Klipp ut påskkorgens ränder

Klipp ut de ränder som ska skapa korgens härliga randiga mönster. Du kan göra de precis så smala eller tjocka du vill. Vi använder 7 remsor, varav den sista kommer bli korgens handtag.

3. Limma fast ränderna

Få till det randiga mönstret genom att limma fast ränderna med jämna mellanrum runt hela toarullen.

4. Gör ett handtag

Nu saknas bara ett handtag. Ta den sista av remsorna och limma fast varsin ände i toppen av toarullen. Nu är korgen klar och redo att dukas fram eller fyllas med godis. Om du vill att det ska gå att bära korgen utan att godiset trillar ut kan du tejpa fast en bit hårt papper i botten på korgen.

Ett fantastiskt komplement till dessa påskkorgar är en påskhare – också gjord av en toarulle. Klicka här för att se hur du gör: Söt påskhare av toarulle till årets påskpynt