Jul, Pyssel för barn

Julpyssel: 7 roliga julfigurer att göra själv

Som vi har längtat efter att få skapa det här inlägget. Det innehåller nämligen två av våra favoritsaker; toarullepyssel och julfigurer! 

Här visar vi dig 7 enkla julfigurer gjorda av tomma toarullar. De är alla ljuvliga och tillsammans kan de bli en del av ditt alldeles egna vinterland. Du hittar tomten och hans nissar, Rudolf med röda mulen och en massa andra julvänner.

När dagarna blir kortare och vi spenderar mer tid inomhus är enkla och billiga julpyssel som dessa perfekta att göra själv eller tillsammans med dina barn. Att återbruka toarullar är också ett miljövänligt sätt att få till fina juldekorationer. Dessutom kan du säkert hitta det mesta av materialet hemma.

Skrolla vidare och hitta en julfigur att göra, eller gör allihopa och rada upp de tillsammans!

1. Pingvin

två pingviner, vinter, snö

Pingviner är perfekta julfigurer att göra under julen. De fantastiska små vinterfåglarna bor liksom tomten på Nordpolen och för tankarna till snö och kyla. Det är både enkelt och billigt att göra denna julfigur. Allt du behöver är en toarulle, målarfärg, färgat papper, ett par ögon och en bomullspad.

Klicka här för att komma till pysslet!

2. Snögubbe

snögubbe av toarulle

Bland det roligaste med julen är att gå ut i snön och bygga en snögubbe. Ett annat sätt att göra denna julfigur på är att använda en toarulle! Det är nämligen hur kul som helst att pyssla ihop en egen snögubbe inomhus. Detta pyssel för barn görs i 6 enkla steg och resultatet blir helt underbart.

Du hittar instruktioner för pysslet här: Frostig snögubbe av toarulle

3. Julgran

julgranar av toarullar, julpyssel för barn

Även om julgranen egentligen inte är en figur var vi tvungna att ha med denna fina julsymbol i vår serie av julfigurer. Julgranen är perfekt att samla de andra julfigurerna runt och den är dessutom hur enkel som helst att göra själv. I vårt julgranspyssel av en tom toarulle behöver du bara lite färgat papper, målarfärg, glitter och strasstenar.

4. Jultomte

jultomte av toarulle, julpyssel för barn

Ho ho ho! Ingen serie av julfigurer är komplett utan självaste tomtefar. Den här jultomten är gjord av en tom toarulle och är lätt att göra själv. Resultatet blir en mysig tomte att ställa på julbordet eller intill julgranen.

Du hittar pysslet här: Enkel jultomte i barnpyssel med toarulle.

5. Isbjörn

isbjörn av toarulle, vinter

Precis som pingvinerna är isbjörnen en julfigur som härjar i tomtens hemtrakt Nordpolen. Denna söta isbjörn av en tom toarulle är ett perfekt julpyssel för små barn. Det görs i 3 enkla steg och blir hur gulligt som helst.

Vill du göra en egen isbjörn? Klicka här för att komma till pysslet!

6. Tomtenisse

tomtenissar av toarullar, julpyssel

En annan julfigur som tomten skulle bli besviken om vi inte hade med i vår julserie är tomtenissen. I det här fantastiska julpysslet skapar vi därför en tomtenisse genom att följa 4 enkla steg. Den blir hur söt som helst!

Gör flera stycken och bygg upp en hel tomteverkstad! Du hittar instruktionerna här.

7. Rudolf

rudolf med röda mulen, julpyssel, toarulle

Sist men inte minst har vi julfiguren och den sanna julhjälten Rudolf. Han låter sin röda mule lysa upp vägen för tomtens renar och är ett perfekt pyssel att göra med små barn. Allt du behöver är några få material och en tom toarulle som bas.

Detta är ett av våra favoritpyssel just för att Rudolf är en så härlig och snäll julfigur. Så hämta en tom toarulle och gör din egen Rudolf med röda mulen!